Bigband versus Orgel op 15 september!

In het jaar dat de Brielse Sint-Catharijnekerk 600 jaar bestaat, vindt op vrijdagavond 15 september 2017 een bijzonder concert plaats in deze kerk: een gezamenlijk concert met organist Leendert Verduijn en de Sea Sound Big Band. Het concert wordt georganiseerd door de 35-jarige Culturele Commissie ‘Sint-Catharijne’.

Leendert Verduijn, geboren in 1996, begon op zeer jonge leeftijd met orgelspelen. Vanaf zijn 9e levensjaar leerde hij het notenschrift lezen en op 12-jarige leeftijd nam hij orgellessen die hem voorbereidden op het toelatingsexamen conservatorium. In 2012 werd hij op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende één jaar studeerde. In juli 2013 werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Ook volgde hij vele masterclasses. Als kerkorganist is Leendert verbonden aan de Hervormde gemeenten van Oudewater-Hekendorp en Sluipwijk. Op educatief gebied is hij actief als parttime Docent Muziek aan het Driestar College in Gouda en heeft hij samen met Mieke Glasbergen een groeiende lespraktijk voor orgel en piano in de omgeving van Bodegraven en Gouda. Leendert is lid van Ensemble Animé en speelt in diverse orgelbespelingen en concerten als solist en begeleider.

Voor de Sea Sound Big Band is het een eer om met deze jonge organist gezamenlijk op te treden op vrijdag 15 september. Speciaal voor dit concert is er een werk van Cesar Franck bewerkt door Rob Catlender voor bigband en kerkorgel. De première van dit stuk is op deze avond. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang voor deze avond is gratis. Mocht u een vrijwillige bijdrage willen geven, is daar na afloop van het concert gelegenheid voor. Wij hopen u allen te zien in Brielle!