Nieuws

Optreden Koningskade 28 maart

De Koningskade in Hellevoetsluis wordt feestelijk geopend in het weekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 maart. Tijdens deze dagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Optredens, jazzbands, shantykoren, speurtochten, kanonnen afvuren en het naspelen van in autenthieke kledij van militaire parades, u kunt het allemaal zien.

Vrijdagmiddag om 15.00 uur is de officiële opening van de Koningskade met de Buffel, Lichtschip 12 Noord-Hinder en de AMS Bernisse door Wethouder Peter Hofman. De vertegenwoordigers van de schepen, de Zeekadetkorps Hellevoetsluis en de Kannoniersgroep zullen voor een feestelijke invulling zorgen. Zaterdag en zondag is er van alles te zien en ontdekken rondom het nieuwe stukje haven. Natuurlijk zijn de net versleepte schepen aan de kade open. Er is deze dag muzikale omlijsting door het Kapiteins Dixiland Orkest, de Sea Sound Big Band, muziekvereniging Voorne Putten, Sempre Crescendo, de Helius Shantyzangers en shantykoor ‘Drie keer niks’.

De Sea Sound Big Band speelt zaterdag 28 maart van 14.30 tot 16.00 uur aan de Koningskade in Hellevoetsluis. U bent van harte welkom om te komen kijken en luisteren! Klik voor het volledige programma van dit weekend hier. Tot zaterdag!

Hammond in De Nymph!

Afgelopen zondag, 15 maart, speelde de Sea Sound Big Band in Brasserie Hotel 'De Nymph' in Brielle. Zoals ons publiek inmiddels gewend is, staat ieder optreden een andere gastsolist in de schijnwerpers. Deze zondag was dat pianist en hammond-organist Vincent de Mulder. Tijdens het optreden speelde Vincent bijna alle nummers van de bigband mee, sommige nummers op piano en andere nummers op de Hammond. Maar er waren ook wat bijzondere nummers. Zo speelde Vincent een solostuk, speelde hij een stuk samen met saxofonist Rogier de Mulder en vormde hij samen met gitaristen Donny en Marcel en saxofonist Rogier een combo. Al met al was het een verrassend optreden en hebben wij en het publiek weer enorm genoten.

Volgende maand, op zondag 19 april, spelen we opnieuw in Brasserie Hotel 'De Nymph' in Brielle. Dan zal zanger Bart Kloosterhuis te gast zijn en in de spotlights staan! Wij hopen ook dan weer op uw komst.

Pianist te gast!

Aanstaande zondag, 15 maart, vindt ons volgende optreden in Brasserie Hotel 'De Nymph' in Brielle plaats. Zoals u inmiddels gewend bent, staat ook dit optreden in het teken van een gastsolist. Deze keer zal dat Vincent de Mulder zijn. Vincent is al jaren toetsenist en zal tijdens ons optreden zowel de piano als de hammond bespelen. Ook dit optreden belooft weer erg bijzonder te worden. U mag dit dan ook niet missen!

Wie is Vincent de Mulder?
Vincent de Mulder is begonnen met het spelen van het elektronisch orgel tijdens zijn basisschool periode, dit na het horen van LP’s van onder andere Jimmy Smith, Ekseption en Reginald Dixon. Vervolgens ging hij na het VWO naar het conservatorium te Rotterdam om te beginnen aan de studie “Elektronisch Orgel”. In 1993 is hij afgestudeerd voor Docerend Musicus, de opleiding heette inmiddels Toetsen/Toegepaste Elektronica Lichte Muziek, en vervolgens is hij in 1994 geslaagd voor het diploma Uitvoerend Musicus. Naast het lesgeven op muziekscholen werd en wordt er door hem ook actief gemusiceerd op orgel, synthesizers, keyboards en piano in diverse stijlen en ensembles, variërend van de Nederlandse Opera, musicals, tot jazz, fusion en house, koren en pop-bands alsmede product-presentaties voor onder andere Yamaha. In 2004 is de Bachelor-opleiding Docent Muziek door Vincent afgerond op het Koninklijk Conservatorium en geeft hij ook lessen muziek en kunst op een middelbare school.

U bent van harte welkom op zondag 15 maart vanaf 14.30 uur in Brasserie Hotel 'De Nymph' aan de Voorstraat 45 te Brielle. De toegang voor ons concert is gratis. Het concert zal rond 17.00 uur eindigen. U komt toch ook?

Flamenco in De Nymph!

Op zondag 22 februari werd Brasserie Hotel 'De Nymph in Brielle omgetoverd tot een flamenco podium. De Sea Sound Big Band trad op met flamencogitarist Thijmen Sprakel als gastsolist. Een aantal bigband stukken hadden een echt flamenco-tintje gekregen door de toevoeging van Thijmen. Ook samen met onze zangeres Viola van Es bracht Thijmen een aantal stukken ten gehore. De Nymph was deze middag overvol met enthousiast publiek, die net zo hebben genoten als de bandleden zelf. Op naar ons volgende optreden op 15 maart, met gastsolist Vincent de Mulder op piano en hammond! Ook dat mag u natuurlijk niet missen!

Optreden met flamencogitarist op 22 februari

Op zondag 22 februari a.s. vindt ons eerst optreden van 2015 plaats in Brasserie Hotel De Nymph in Brielle. Tijdens dit optreden zal flamencogitarist Thijmen Sprakel in de schijnwerper staan als gastsolist.

Wie is Thijmen Sprakel?
Na een concert van Paco Pena te hebben bijgewoond in Carré in 1996 was duidelijk dat Thijmen Sprakel flamencogitarist wilde worden. Klassiek piano moest plaatsmaken voor de flamencogitaar. Thijmen heeft zijn 5-jarige flamencogitaarstudie op het Rotterdams conservatorium met succes afgerond onder de bezielende leiding van grootmeester Paco Pena. Masterclasses van Canizares, Chicuelo, Paco Serrano en Moraito hebben bijgedragen aan een veelzijdige benadering van de flamencogitaar.

Ons optreden met Thijmen belooft uniek en verrassend te worden. U bent van harte welkom op 22 februari van 14.30 uur tot 17.00 uur, de toegang is gratis. Brasserie Hotel De Nymph is gevestigd aan de Voorstraat 45 te Brielle. Tot dan!

Happy New Year!

Fijne kerstdagen!

Gezellige kerstsfeer in De Nymph

Op zondag 14 december was de kerstsfeer in Brasserie Hotel De Nymph compleet met kerstboom, kerstman en enthousiast publiek. Voor de pauze werden onze welbekende bigbandnummers ten gehore gebracht, na de pauze was het tijd voor ons kerstrepertoire. Het was een gezellige middag en een zeer geslaagd optreden. Wij wensen u fijne feestdagen toe!